27.9.10

Σοκολάτα, η γλυκιά αμαρτία

Και ποιος δεν λατρευει τη σοκολάτα...

Εδώ παραθέτω συνταγες με κυριαρχο όπλο τη σοκολάτα, τη γλυκιά αμαρτία που κολάζει τους πάντες...




Μους σοκολάτα

Υλικά:
•6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα

•1 φακελάκι βανίλια

•2 κουτ. σούπας κονιάκ

•1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (λιγότερο από 3/4)

•2 σοκολάτες κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗ

•Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

•200 γρ. κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:
•Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/4 της αρχικής ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.

•Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο 1/4 ζάχαρης σε σαντιγί.

•Ανακατεύουμε τους κρόκους με την λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ και το ξύσμα. Προσθέτω σε αυτό το μείγμα τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ για να αφομοιωθεί. Αν θέλετε κρατάτε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα.

•Αφού αφομοιωθεί η σαντιγί, προσθέτω τη μαρέγκα (όχι μίξερ) ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μην κόψει.

•Βάζουμε το μίγμα σε μπωλάκια για τη μους και τοποθετούμε στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε προσθέστε λίγο Grand Marnier μαζί με το ξύσμα.

Κέικ Σοκολάτας

Υλικά:
•8 αβγά χωριστά

•1 κούπα ζάχαρη

•2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)

•200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

•1 βούτυρο


Εκτέλεση:
•Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.

•Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια.

•Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τη μαρέγκα.

•Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό).

•Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.



Σουφλέ Σοκολάτας


Υλικά για μια μεσαία φόρμα:
•350 gr γάλα

•100 gr ζάχαρη

•2 κρόκοι

•40 gr corn flour

•8 ασπράδια

•150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο

•4-5 βανίλιες

Εκτέλεση:
•Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.

•Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.

•Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

•Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).

•Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).

•Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.

•Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.Aν δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.

•Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.

•Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.

Τιps:
•Η ποσότητα των ασπραδιών μπορεί να αυξηθεί (αν και δεν το συνιστώ) ή να μειωθεί ανάλογα με το πόσο αφράτο θέλετε το σουφλέ. Ανάλογα μειώνονται ή αυξάνονται και οι βανίλιες.

•Μπορείτε πριν το σερβίρετε να το περιχύσετε με λίγη κρέμα γάλακτος (ώστε, hero, να έχει 3000 θερμίδες το κομμάτι:>).



New York Cheesscake


Υλικά :
•4 αβγά

•1 πακέτο μπισκότα digestive

•2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

•2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)

•3 κουταλιές σούπας αλεύρι

•1 φλιτζάνι ζάχαρη

•¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

•1-2 βανίλιες

•¼ κουταλάκι αλάτι

•ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
•Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.

•Στρώνουμε μια φόρμα (με σούστα ή και κανονική φόρμα κέικ) με το μίγμα μπισκότων βουτύρου.

•Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα.

•Ρίχνουμε τα αβγά ολόκληρα ένα ένα μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο.
•Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

•Προσοχή στο ψήσιμο: Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 250ο C για 10 λεπτά και μετά στους 100ο C για μία περίπου ώρα.

•Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για μία ώρα.
•Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει το cheesecake το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 6-12 ώρες.

•Εναλλακτικά μπορούμε να το καλύψουμε με κομπόστα βύσσινο ή κομπόστα φράουλα, δένοντας μόνο το σιρόπι τους με 2 κουταλιές κορν φλάουερ.

•Όταν κρυώσει το cheesecake ρίχνουμε από πάνω την κομπόστα και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Για cheesecake σοκολάτας προσθέτουμε μετά την κρέμα γάλακτος 1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί.

Καλή Επιτυχία και συγνώμη που σας έκανα να τρέξετε στο ψυγείο για σοκολάτα....


Γιατί το ξέρω πως το κάνατε .....

5 σχόλια:

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) είπε...

κόλαση πρωί-πρωί,δεν μας λυπάσαι;καλημέρα,καλή εβδομάδα.

Νερένια είπε...

ορεεεεεεεεεεε σοκολάταααααααααα....

γιαμ γιαμμμμμμμμμμ......


Είμαστε τωρα για σοκολάτες;;;;;

Katerina είπε...

έπεσε το ζάχαρο μου

βοήθειααααααααα

Ανταίος είπε...

Θέλω να κάνω μπάνιο...θέλω να κάνω μπάνιο!!!!!!!!χαχαχαχα

μαχαιρης είπε...

Υπαρχει σοκολατα...Φινα...Να βαλω;;;
Μαρικουλα, να βαλει...;;;
ΜΑΡΙΚΟΥΛΑ...
Οχι...Να μη βαλει...
Αχ....